Top Navigation

dimarts, 22 de maig del 2018

La petjada colonienca en l'exposició:"Els fonaments del Catalanisme polític"





Volem recomanar una exposició on hi ha apareixen quatre noms vinculats amb la Colònia...
L'espai d'exposicions del Vestíbul de Can Serra de la Diputació de Barcelona de la Rambla de Catalunya acull una nova exposició titulada "Els fonaments del catalanisme polític".
La mostra «Els fonaments del catalanisme polític. Les Bases de Manresa, 125 anys», està impulsada per la comissió ciutadana del 125è aniversari de les Bases i l’Ajuntament de Manresa; i produïda per la Diputació de Barcelona expressament en motiu de la celebració.
L’exposició té com a objectiu explicar la significació de les Bases de Manresa, destacant especialment el context històric que envoltava l’Assemblea de la Unió Catalanista que es va fer a la capital del Bages els dies 25, 26 i 27 de març de 1892; i d’una manera molt especial la transcendència que aquella reunió i les seves conclusions recollides a les Bases per a la Constitució Regional Catalana van tenir per fonamentar una proposta.
Quins noms apareixen en l'exposició vincults amb la Colònia?
Tres de molt importants: Eusebi Güell, Ferran Alsina, Manuel Folguera, fundador, director i sots-director de la Colònia Güell i tres dels personatges il·lustres que varen participar en les Bases de Manresa.
I el quart nom que apareix en l'exposició és Benet Malveí (o Malvey o Malvehy) un reconegut fabricant de sedes que dóna nom a un dels carrers de la Colònia. La seva seda va servir per teixir la mítica senyera dissenyada pel modernista Alexandre de Riquer i que s'ha guardat en el Museu de Montserrat.


Els fonaments del catalanisme polític. Les Bases de Manresa, 125 anys
On? L'espai d'exposicions del Vestíbul de Can Serra de la Diputació de Barcelona de la Rambla de Catalunya
Fins el 14.07.2018 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada